Pressemeddelelse -
Klar med integration på JYSK
I samarbejde med Hedensted Kommune har JYSK iværksat et nyt initiativ på virksomhedens lager i Uldum, hvor otte flygtninge begyndte i praktik den 15. januar.
Det går fremad med dansk økonomi, og det betyder blandt andet, at det de senere år er blevet sværere at få besat alle stillinger på JYSKs højlager i Uldum.
Samtidig har Hedensted Kommune ligesom andre danske kommuner modtaget en del flygtninge, og derfor har JYSK og Hedensted Kommune i fællesskab sat et nyt initiativ i søen, der skal sikre JYSK kvalificerede ansatte og give flygtningene muligheden for at blive selvforsørgende.
»JYSK forsøger ikke at tage stilling eller at forhold sig politisk. Vi kan konstatere, at det bliver sværere at få besat vores stillinger på et tidspunkt, hvor vi har planer om at udvide vores lager. Samtidig har vi nogle flygtninge i Hedensted Kommune, som gerne vil arbejde og på den måde kan flyttes fra passiv forsørgelse til at kunne forsørge sig selv og betale skat. Det regnestykke er ikke så svært, « forklarer Administration Manager i Uldum, Lars Grandt Rosendal.
Rigtige jobs
Han har personligt været med til at interviewe nogle af de otte flygtninge, der i første omgang begyndte hos JYSK i Uldum den 15. januar.
»Vi har valgt at have otte i praktik ad gangen. Fire på dagholdet og fire på aftenholdet. De har tilsammen en fuldtidsmentor i praktikperioden, og vi mener, at otte er et godt antal, hvis vi også skal sikre, at de bliver ordentligt integreret. Målet er, at vi kan flytte dem fra praktikken over i et ordinært job, når de er blevet gode nok til arbejdet, og så kan vi lade andre overtage deres praktikplads, så vi løbende får flere potentielle medarbejdere med i programmet, « siger Lars Grandt Rosendal.
Han ved ikke, hvor mange af flygtningene, der ender med et fast job i Uldum, men han er sikker på, at nogle af dem vil ende i almindelige jobs på samme overenskomst som de øvrige ansatte.
»Jeg kan ikke give nogen garantier, men det ville være meget mærkeligt, hvis det ikke ender med, at nogle får et fast job her i Uldum. Det er godt både for dem, for JYSK og for Danmark, fordi vi på den måde udnytter ressourcerne hos flygtninge i Danmark frem for eksempelvis at skulle hente ansatte i Østeuropa for at få alle stillinger besat, « siger Lars Grandt Rosendal.
Emner
JYSK GROUP har et skandinavisk udgangspunkt: Den første butik åbnede i Danmark i 1979, og i dag har JYSK GROUP over 2.400 butikker og 21.000 medarbejdere i 47 lande. I Tyskland og Østrig er navnet Dänisches Bettenlager – i resten af verden JYSK. JYSK GROUP ønsker at være et godt tilbud for alle og har en ambition om at blive udbredt i hele verden. Bag JYSK GROUP står stifter og ejer Lars Larsen, der blandt andet også ejer møbelkæderne Bolia.com, IDEmøbler og ILVA. Den samlede omsætning i LARS LARSEN GROUP er på 27 milliarder kroner.